Екологични каузиКампания на "Гората БГ"

Гората.бг ще закупи и дари пожарна

Добра новина, Гората.бг, с пари от дарения и лични средства на Никола, ще закупи и дари тази пожарна, за да помогнем за опазването на българските гори, природа, а и домовете на хората.

Днес някой сподели в Гората.бг – група разказ на хора от Доброволно формирование Хисар за пожар, за действията им, за трудностите, завършващ с призив, че има огромна нужда от работеща пожарна, защото са им подарили 40 (да, четиридесет!) годишна, но тя не работи 🙁 и че има чудесна такава, която им предлагат от Словения на отлична цена….

Буквално минути след споделянето Никола говори с представители на доброволците от Хисар и предложи Гората.бг да закупи пожарния автомобил. „Сигурно се шегувате“ – бе отговора от другата страна, но когато разбраха, че Никола е напълно сериозен настъпи радост, такава, каквото добрите Хора, които искат да помагат могат да имат, когато разберат, че ще могат да помагат ОЩЕ повече!

И така вече е говорено с колегите им от Словения и скоро пожарната ще е на разположение в България!

Има ангажимент и уговорка за подкрепа и от наша страна – другата, която не работи да бъде ремонтирана и така ще има ДВЕ пожарни, които ще се ползват не само там, а и на много места, където има нужда, в цяла България!

❤️
🇧🇬

П.П. А сутринта на Никола започна с разговор за хеликоптерите за гасене на горски пожари, за които се борим от няколко години и знаете ли – И ТАМ ИМА НАДЕЖДА!