Културни каузиСоциални каузи

Раници пълни с надежда: Дарители осигуриха учебни пособия за над 300 деца

В едно трогателно проявление на солидарност и подкрепа, над 300 деца от селата в Северозапада посрещнаха новата учебна година с усмивки и нови раници, пълни с всички необходими учебни пособия. Благодарение на дарителската кампания, организирана от Прави добро! Бъди добър!, децата от най-малките населени места в региона получиха шанс за по-добро начало на учебния процес.

Общо 347 раници, пълни с тетрадки, учебници, химикалки и други пособия, бяха разпределени между пет училища и една детска градина в района на Враца. Най-много раници – 89 – получиха учениците от ОУ „Горан Червеняшки“, докато най-малките дарители зарадваха децата от филиал на ДГ „Брезичка“ в село Голямо Пещене.

Сред училищата, които се възползваха от дарението, са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в град Враца и село Основно Училище Попица, ОУ „Христо Ботев“ в село Крушовица, както и децата от селата Малорад, Габаре и Бъркачево.

„Изключително сме благодарни на всички дарители, които се включиха в кампанията“, сподели Мая Методиева. „Благодарение на тяхната доброта, успяхме да помогнем на стотици деца да започнат новата учебна година с мотивация и увереност.“

Вижте още

Да съхраним живата история на храм „Света Троица“!

Радостин Валеов

Да помогнем на Радостина да изгради нов дом за семейството си!

Радостин Валеов

Варненският Феникс лети към нови висоти: 15 години сценична магия и социална мисия

Радостин Валеов